Windows VS Linux web hosting

Windows VS Linux web hosting

het internet wordt beschouwd als de grootste locatie voor het verkopen en kopen van goederen en diensten. Het wordt ook beschouwd als medium voor reclame en promotie van producten. Hierdoor stijgt het aantal websites op het internet  met de dag. Dus, als u van plan bent om een ​​onderneming te beginnen, het belangrijkste wat je moet doen is het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk en gemakkelijk beschikbaar website om klanten te trekken. Maar de beschikbaarheid van verschillende soorten hosting diensten maakt het proces van het kiezen van de juiste hosting service moeilijk. Dus, voor het creëren van een website, moet u vertrouwd zijn met de verschillende hosting-diensten die op de markt beschikbaar zijn. De meest voorkomende hosting-diensten op de markt  zijn Linux en Windows hosting services. Hier is een overzicht van de kenmerken van Linux en Windows hosting services.

Linux hosting service

een Linux-hosting provider is een webhosting dienst aangeboden door een Linux OS gebaseerde web-server. Deze servers zijn alom bekend om hun brede feature set, waarde en stabiliteit. Het belangrijkste kenmerk van Linux hosting service is de open source software samenwerking,

Een Linux-platform ondersteunt verschillende types van scripting talen, waaronder Python, Perl, Ruby on Rails, PHP, etc.
De kosten van het hosten van websites in een Linux-server is relatief minder dan een Windows Hosting. Hierdoor kunnen ook  kleine ondernemingen gebruik maken van dit systeem.
Maar houd in gedachten dat een Linux-hosting provider talen zoals .net, Front Page, MySQL en ASP niet ondersteunt. Dus, zult u niet in staat zijn om een ​​Linux hosting service gebruiken als uw website afhankelijk is van de gepatenteerde technologie van Microsoft.

Windows hosting service

Zoals de naam al aangeeft, een Windows hosting provider is een website hosting service die uw website host op een Microsoft Windows-server. Een van de belangrijkste kenmerken van Windows hosting server is dat het overgrote deel van de scripting talen ondersteunt , waaronder ASP, MySQL en .net. Een ander belangrijk voordeel is het compatibiliteit met het Windows-besturingssysteem.

De Windows-hosting service hebben een mindere uptime dan de Linux-servers. De uptime is de periode waarin een systeem blijft functioneren, zonder reboot. Enkele van de processen van Windows moet het systeem opnieuw  starten, terwijl Linux-servers deze taken kunnen voltooien zonder enige rebooten. Maar een geplande downtime regelmatig nodig is voor Linux servers. Anders zullen de prestaties sterk verminderen. Maar, de Windows-servers in de productieve fase blijven zonder enige geplande downtime. de Windows-servers zijn het meest kwetsbaar voor diverse virusaanvallen. Dus, er is een mogelijkheid voor security gerelateerde zaken en om extra maatregelen te nemen om de veiligheid risico’s te vermijden. Maar, vergeleken met de servers Linux, is Windows servers gebruiksvriendelijker Maar de kosten van deze zijn extreem hoger dan de Linux hosting service.

Dus, kies een webhosting dienst op basis van de aard van de scripttaal die je nodig hebt voor het maken van uw websites en voor uw budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *