Verschil tussen VPS en VDS

Verschil tussen VPS en VDS

Het internet was vroeger beperkt  tot de grote bedrijven en computer experts tijdens de ontwikkelingsfase. Maar, nu deze technologieën steeds populairder geworden zijn net als de pc’s meer betaalbaar geworden zijn . begonnen de bedrijfsorganisatie  het belang van het internet te beseffen gebruikten ze het eerst als een belangrijk wapen voor het bevorderen van hun bedrijf. Tijdens deze evolutionaire periode, kwamen de hosting diensten ook op de cyber scene. Door het gebruik van deze diensten, kunnen de ondernemingen en particulieren hun webpagina’s  maken en hosten op het World Wide Web. Gedurende deze tijd, waren de websites zeer eenvoudig en zeer duur. Maar de ontwikkeling van technologieën veranderde het hele gezicht van de webhosting service. Tegenwoordig zie je tal van web hosting diensten in de markt. Dedicated servers waren de recente trend in de webhosting markt. Maar, deze diensten zijn erg duur, omdat de gebruikers  de hele server huren voor het gebruik van deze diensten.
Om dit nadeel te overwinnen, zijn er  hosting diensten ontwikkeld zoals Virtual Private Servers (VPS) en Virtual Dedicated Servers (VDS). In beide diensten, worden de websites gehost op virtuele servers. Dus, deze diensten zijn goedkoper dan de dedicated servers. Zowel de VPS en VDS zijn zeer vergelijkbaar en equivalent in vele opzichten, maar in gemeenschappelijk gebruik zijn er enkele kleine verschillen. Hier is een kijkje op de gemeenschappelijke verschil tussen deze twee hosting-diensten.
Virtual Private Servers

VPS1
VPS1The Virtual Dedicated Servers bereikte de hosting tijdens het vroege stadium van virtualisatie. Maar tijdens deze periode, waren deze servers niet in staat om de broodnodige vereisten van de mensen op te vangen. Maar, daar waren  de Virtual Dedicated Servers voor gecreëerd; het verspreidde zich op grote schaal binnen een korte periode. De VPS is vrij gelijkaardig aan de shared hosting services. Dat is, omdat Virtual Private Server middelen worden samengevoegd. Dien ten gevolge, de provider wijst bepaalde hoeveelheid toe aan elk exemplaar van de private servers. Ook is er een limiet voor het toewijzen bij een server meeste fabrikanten proberen om meer websites toe te voegen dan de server aan kan of geschikt voor is . Daarnaast heeft de virtuele servers  beperkte bandbreedte en server ruimte. en de verwerkingssnelheid van een website op een VPS is aanzienlijk lager.
Virtual Dedicated Server

VDS
VDS wordt beschouwd als high-end VPS. In deze dienst, de bied de webhost  u een volledig geïsoleerde virtuele server aan voor het hosten van uw website. Dus, een VDS server fungeert als een stand-alone machine in alle aspecten van de prestaties. Daardoor hoeft je niet  de hulpbronnen zoals schijfruimte, RAM en bandbreedte met anderen te delen . Dus, kunnen de bezoekers eenvoudig toegang krijgen tot uw website, zelfs als het verkeer op de piek is. Bovendien heeft de gebruiker meer controle op de server. Daardoor kunnen ze het besturingssysteem en hardwarecomponenten kiezen volgens hun bedrijfsbehoeften. Een ander belangrijk voordeel van VDS is dat deze servers kunnen uitvoeren van meerdere besturingssystemen. Maar de installatie- en onderhoudskosten van virtuele dedicated servers zijn extreem hoger dan die van de private servers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *